24 februari 2010

Nationaldemokraterna har lyckats


Nationaldemokraterna har lyckats sabotera den demokratiska processen i Södertälje. I ställer för att ta debatten med dem beslöt vänsterblocket och Alliansen att neutralisera Nationaldemokraterna. Det gjorde man genom att förenas i en gemensam budget, där alla får sitt – mer eller mindre. Uppgjort och klart. Alla mot en – om Nationaldemokraterna skulle infinna sig och ha en avvikande mening. Jag har för mig att Sverigedemokraterna också fick en plats i fullmäktige, men aldrig visat sig där.

Till på köpet fick skattebetalarna i Södertälje, som idag går 20 miljoner kronor back, avlöna fem kommunalråd från valets förlorande sida. Det är dessa som tillsammans med vänsterblockets fyra kommunalråd sköter och beslutar den praktiska politiken. Det är en inre krets som bestämmer och till denna hör två kommundirektörer, varav den ene dessutom är chef för den kommunala koncernen.

I dagens lokala tidning kan vi nu läsa att Södertälje har fler avhopp från politiker än andra kommuner. 20 har hoppat av och det är bara i Luleå man kan uppvisa samma skrämmande statistik. En moderat ledamot förklarar att överenskommelsen mellan blocken gör att debatterna i fullmäktige blir tamare och tamare, i den mån det över huvud taget blir debatt. Ledamöterna känner sig som röstboskap eftersom frågorna redan är avgjorda när de kommer till fullmäktige.

Detta är allvarligt, men lika allvarligt är den frågeställning vi ställs inför vid årets val, nämligen vems politik ska ställas till svars? Vem har är ansvarig för vad? Det enda riktigt klara alternativet för den missnöjde är – just det, Nationaldemokraterna!

Inga kommentarer: