08 mars 2010

Förtidspensionärspartiet


I Södertälje finns Pensionärspartiet, som hittills tytt sig till Alliansen. Efter en maktstrid inför öppen ridå kommer nu dess ordförande Berit Lagerwall att avgå i samband med kommande val.

Makten har i stället intagits av Thorwald Arvidsson, 61, som är egenföretagare och har varit med i de flesta partierna från moderater till socialdemokrater plus att han startat ett par enfrågepartier. Det förefaller som om egenföretagandet handlar om politik, men det kan vara en synvilla. Att Arvidsson är egenföretagare betyder i alla fall att han inte är pensionär, vilket jag upplever som något besynnerligt – ska inte ett pensionärsparti bestå och ledas av pensionärer?!

Partisekreterare blir Mikael Savemark, 54 år och förtidspensionär. Det är glädjande att en person som inte har förmåga att verka inom arbetsmarknaden ändå har kraft att inneha en central position i en valrörelse. Står honom krafterna bi kan han hinna med ytterligare 2-3 valrörelser innan han blir ålderspensionär.

Det finns fyra till i styrelsen. Aina Abrahamsson är 88 år, Åke Göransson är 72 år och Lillemor Öberg är 68 år. Den fjärde uppges i lokaltidningen heta Markku Ratailainen, men någon sådan finns inte i stan. Två personer med snarlika namn är Markku Rantanen, 56 år, och Markku Rautiainen, 59 år. Oavsett vilken det är torde han vara förtidspensionär.

Inga kommentarer: