26 januari 2010

Hellre service än diktat


Den stora parkeringen vid sjukhuset har stängts av temporärt för mätningsarbeten. Detta kom som en överraskning för de flesta. En annan parkering finns i närheten men är svår att hitta till. I den situationen kände sjukhusbesökare sig tvungna att parkera på tvivelaktiga platser, vilket naturligtvis resulterade i parkeringsböter.

På något sätt är detta en återkommande situation i Södertälje. Gator och platser stängs av temporärt eller helt. I förvirringen ställer sig bilister på otillåtna ställen – och blir lappade.

Eller också upptäcker stadens parkeringsmyndighet att bilister tagit sig för att parkera i förbjuden terräng (dvs. vägkanten) under många år. Parkeringsvakter sänds ut med böteslappar.

Om nu parkeringskontoret varit en serviceorganisation – hur hade man då agerat? Jo, i det första fallet hade parkeringsvakternas främsta uppgift inte ha varit att bötfälla utan att patrullera runt och hjälpa bilisterna till en annan parkering. I det andra fallet hade man dagarna innan lagt lappar i brevlådorna med information att nu gäller en annan ordning.

Inga kommentarer: