19 januari 2010

Dold agenda

Människor som valt att verka, leva och bo i Södertälje ska uppleva och veta att har makt över och egna möjligheter att förverkliga sina drömmar.

Hallelulja, villa man utbrista inför denna harang från Centerns ledande figur i Södertälje kommun. Men det är så här vi väljare ska matas inför det kommande valet. Det är välbekant.

När får vi veta vad man egentligen tänker göra? Då när man duperat tillräckligt många att rösta på sig? Efter att socialdemokraterna vunnit landstingsvalet föra gången beslöt man lägga ner vårt sjukhus - det framgick inte av några valmanifest. Tack och lov fick man backa. Och efter förra valet skulle kommunens ledande bygga över Marens vattenspegel. Inte heller detta fanns angivet i förväg. Tack och lov fick man rejäl på tafsen för dumheterna. Ingen trängselskatt, lovade socialdemokraterna i Stockholm, och införde den. Trängselskatten bort, lovade borgarna i nästa vända - och behöll den.

Och var i Alliansens vallöften senast framgick det att man skulle sälja ut allmännyttan till reapriser och låta ett fåtal boende skära guld på bekostnad av oss andra? Eller att man skulle låta en maktblind folkpartist besluta att sjukhusens patienter ska äta oaptitlig uppvärmd mat de närmaste fem åren?

Inga kommentarer: