04 december 2010

Rufflarnas marknad

De senaste decennierna med moderater i styret för Stockholm (med några avbrott för vänsterstyre) har stått stockholmarna dyrt. Man sålde ut det egna kraftbolaget till finnarna som nu tjänar grova pengar på stockholmarnas strömförbrukning. Som jag tidigare noterat har man reat ut hyresrätterna i centrala stan så man nu måste lägga upp flermiljonsbelopp för att komma över och in i en bostad. Hur många nyutflugna ungdomar fixar det? Förskolor och skolor har gått samma väg och med en personalslimmad policy gått mångmiljonbelopp ner i fickorna på nya, giriga ägare.

För ett par år sedan sålde man stadens tio köpcentra till Boultbee, som ägs av några engelsmän. Det var uppenbarligen en slarvigt och hafsigt genomtransaktion. Att köparna hade tvivelaktiga referenser och figurerat i pressen i mindre smickrande sammanhang spelade ingen roll. Av den muntligt utlovade upprustningen har blivit ingenting. I stället driver höjda hyror många affärsidkare ut från centrumen.

Nu ska man riva Slussen från 1935 och bygga nytt efter ett förslag som skulle ge fina intäkter till staden i form av hyror från gallerior (som redan är överetablerade) och annan verksamhet. Fast det kommer man inte att få eftersom de tänkta husen skulle ta bort all vy över vattnet och följaktligen ströks. Så nu filas det vidare på ett olönsamt förslag till ytterligare höga kostnader.

Om moderaterna i Stockholm hade kunnat åtalas och dömas för otrohet mot huvudman skulle hela gänget snart sitta inom lås och bom. Dessutom skulle man tvingas betala skadestånd i evinnerliga tider.
.

Inga kommentarer: